Пред БНР той коментира:

"Дефектът на РБ е, че откакто загуби на евроизборите, г-жа Кунева в своите публични декларации непрекъснато сочи като свой голям принос запазването на единството му. Тези, които са вътре, обаче много добре знаят, че това единство става на цената на отстъпките, които правят всички останали партии без СДС и голяма част от гражданската квота на нейните изисквания".

По думите му, под заплаха от разцепление, Кунева прокарва всяко свое решение.
Според Караджов това е многомесечна политика, която тя прокарва и на която досега всички показват безсилие да покажат каквато и да е резистенция.

"За съжаление това не се търси повече и единственият начин да се продължи оттук нататък е всички тези тъмни ъгли на поведението й да бъдат осветявани. Това изнудване трябва да престане. За да бъде единен, Блокът трябва да решава проблемите си по единен начин", добави той.

Депутатът разказа, че до него е достигнала информация, включително през лидери на отделни партии в Блока, че се водят сепаративни разговори за участие в правителството - за взимане на образователното министерство. За мястото на министър бил гласен сегашният главен секретар Красимир Вълчев, които бил изключително приближен на Даниел Вълчев от ДБГ.

Според Караджов това са задкулисни игри и когато обхванат РБ, той не смята да премълчава тази подмяна.

"Днес съм само един, който е против, утре ще започнат да ме игнорират, вероятно да ме изгонят от групата, но в крайна сметка мнението за единство на Блока ще надделее и ако аз съм катализаторът – благодаря – ще понеса своята тежест", добави Караджов и подчерта, че има и други хора в РБ, които го подкрепят.

Той подчерта, че Меглена Кунева не е разбрала за какво е създаден РБ - че е  марка на едно цяло и никой, по никакъв начин, няма да гласува за малките формации, които го изграждат.

На старта на 43-то Народно събрание вчера Кунева заяви, че РБ няма да бъде пречка пред създаването на дясноцентристко правителство.

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще проведе среща с председателите на останалите партии, с изключение на Волен Сидеров, за да обсъдят предложението вчера от него три варианта за хоризонт на правителството. Бившият премиер заяви, че е готов да оглави кабинет с краткосрочен мандат и избори през 2015-а г. заедно с местния вот; правителство с двугодишен период и гласуване две в едно с изборите за президент, както и цял 4-годишен мандат, при което гарантирал, че няма да се кандидатира за държавен глава.

АНКЕТА: Ще се споразумеят ли ГЕРБ и РБ?