"Не съм автор на Декларацията на РБ, но се подчиних на общото решение. Обсъждахме я, дадох мнението си, казах как е според европейските практики, но в последна сметка, когато мнозинството надделява, тогава се подчиняваш на общото решение", посочи тя.

Преди дни съпартийците от десния блок обявиха ,че Реформаторският блок ще участва в дясно-центристко правителство, в което премиерът и вътрешният министър досега не са заемали тези постове.

Без да се посочват имена, стана ясно, че те имат предвид лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и заместника му и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

По-късно Бойко Борисов им пожела успех в коалиция с БСП.

Кунева коментира още, че по принцип в Европа не се коментира предварително кой с кого ще се коалира след изборите.

 „В България по някаква причина е друго, може би това е малко и сигнал към избирателя. Знам едно, че за да може РБ да се представи добре, на нас ни трябва силен резултат, той минава през позитивна кампания, виждам моята роля в това да правя такава и да кажа какво е най-важното за следващите 5 години и от какво не би отстъпил по отношение на външната политика – толкова важна в момента, по отношение на енергетиката, защото това е важно за всички ни и икономиката", посочи Кунева.

Според нея, ако се слогат тези неща на масата, ще се види къде има пресечни точки между политиките на партиите.

Анкета: Какво управление искате след изборите?