За щастие, 21-годишната родилка Ваня Табакова, родената преди ден Златка, бабата и една от медицинските сестри, които били вътре, не са пострадали, съобщи Дарик радио.

Усещайки, че нещо пада от тавана, сестрата се навела над бебето, което точно в този момент било на повивалника. В този момент между него, болничното легло и  детското креватче се стоварила част от мазилката.

"Стоя вътре, обясняват на дъщеря ми как да слага памперси, видях че нещо капе, вдигнах главата и казвам на сестрата: "Да не би случайно таванът да падне?" и той падна. Безкрайно се изплашихме", разказа бабата Сийка Масурска.

Майката е в стрес и отказва да говори. Бащата - Александър Табаков, също не е на себе си, но все пак коментира:

"Не бях тук, обадиха ми се по телефона и ми казаха за случилото се. Да чукаме на дърво, нищо не се случи, дано се вземат мерки, за да не се случват подобни неща на други. Радвам се, че моето дете не е пострадало".

Шефът на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев заяви, че веднага е свикал комисия, която да направи оглед.

"Много неприятен инцидент. Майката и детето са спокойни и не са пострадали. Точно тази стая е ремонтирана преди десетина години и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма, как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия сектор и ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. Дотогава във въпросния сектор няма да се настаняват родилки", категоричен бе той.

В останалата част на отделението е правен ремонт преди четири години. В момента обаче, точно над въпросния сектор на родилното отделение тече ремонт, заради обособяване на структура за инвазивна кардиология.