Това обявиха Албена Денкова и Максим Стависки по Нова телевизия. Само преди ден застрахователната компания "Дженерали" се отказа публично от присъдените им съдебни такси по делото в размер на 12 220 лв. Стависки каза, че е бил изненадан, че Мануела дължи тези пари по това дело, но той ги платил веднага.

Известният фигурист публично се извини, че е изчезнал от публичното пространство след инцидента през 2007г. и обяви, че искрено съжалява за случилото се тогава. Той обяви, че досега е изплатил 259 хил. лв. на убитото момче Петър Петров и 127 хил. лв. на Емануела. Отделно е давал пари в брой на семейство Горсови.

Максим Стависки обяви, че освен сумата присъдена от съда, продължава да финансира семейство Горсови чрез плащане на сметки и купуване на лекарства. Той призна, че контактува със семейство Горсови само чрез адвоката си, тъй като те държали разходите им да бъдат платени предимно в брой. Стависки разказа и за последния случай, при който платил сметката на Горсови за ток и лекарства, но бащата на Мануела останал недоволен, че не получил пари.

Албена Денкова също призна, че веднъж затворила телефона на майката на Мануела, тъй като в момента била на УС на Федерацията по фигурно пързаляне, а въпросът бил деликатен. След като разбрала обаче за какво става въпрос, тя лично наредила на Максим да закупи нужните лекарства.