Той е бил открит от свои роднини и приятели снощи, заяви неговият адвокат, цитиран от в. "Гардиън". Още не е ясна причината за смъртта на 68-годишния руснак, който е бил близък приятел на Березовски и е живял в изгнание във Великобритания.

Лондонската полиция съобщи, че засега смъртта се води като настъпила "по неизяснени причини" и няма никакви доказателства, че е свързана с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, заради които се стигна до заплахи между Лондон и Москва, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Разследването се води от контратерористичния отдел като предпазна мярка, имайки предвид предполагаемите връзки на покойния. В съобщението на полицията дори не се посочва име, тъй като починалият още не е официално разпознат. Говори се само за шейсетина годишен мъж.

През 90-те години на миналия век Глушков е работил за руския авиопревозвач "Аерофлот" и за автомобилната компания на Березовски "ЛогоВАЗ". -- През 1999 г., след като Березовски влиза в конфликт с Владимир Путин и бяга във Великобритания, Глушков е обвинен в пране на пари и измама. Той прекарва пет години в затвора и е освободен през 2004 г.

През последните години Глушков е живял в Лондон, където е получил политическо убежище. През 2011 г. е дал показания по съдебно дело, заведено от Березовски срещу руския олигарх Роман Абрамович, запазил добрите си отношения с Кремъл.

Самият Борис Березовски почина мистериозно през 2013 г. Той беше открит мъртъв във ваната в лондонското си жилище, където живееше повече от 10 г. Беше обявено, че аутопсията е показала, че той е починал от задушаване, но тогава британската полиция не потвърди твърденията за самоубийство. Каза само, че няма следи от насилие.