ЦИК: ГЕРБ - 97 мандата, КБ - 84, ДПС - 36, ”Атака” - 23

stat
19:19  |  15 май 2013 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Говорителят на ЦИК Бисер Троянов Говорителят на ЦИК Бисер Троянов
Сн.: БГНЕС

ГЕРБ получава 97 мандата в бъдещето Народното събрание, Коалиция за България - 84, ДПС - 36, "Атака" - 23, обяви ЦИК.
Централната избирателна комисия определи мандатите за 42-то Народно събрание на база окончателните резултати от проведените избори за народни представители, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

ЦИК публикува на интернет страницата си и мандатите по избирателни райони. Публикувани са и имената на избраните народни представители.

По-рано лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че неговата партия ще подкрепи правителство с премиер Пламен Орешарски. ДПС и БСП събират 120 гласа, недостатъчни за мнозинство.

Коалиция между ДПС и „Атака не е възможна под каквато и да е форма, категоричен е Местан. 
"Не е време нито за еднопартийни кабинети, нито пък за коалиционни съглашения", коментира Местан.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че ще подкрепи единствено предложения за правителство, съвпадащи с предизборната програма на "Атака", Той не смята да влиза в коалиция нито с ГЕРБ, нито с ДПС.
 

Ае да не се правят на интересни и да си напарвят 4-на коалиция - знаем ги много добре, че са от един отбор. Не е нашият!

...
Вчера от БСП заявиха, че ще проведат разговори със Сидеров, защото по някои въпроси имат общи виждания.

Президентът Росен Плевнелиев се зарече, че няма да инициира коалиции. Той ще се срещне в петък с представители на четирите парламентарно представени политически сили, за да обсъди с тях конституирането на 42-рото Народно събрание. То ще бъде открито не по-късно от края на май.

Ще връча първия мандат на първата политическа сила, от там насетне всичко е в ръцете на политиците, каза още президентът.

ГЕРБ ще даде пресконференция в четвъртък в централата на партията от 13.00 ч.


Анкета: Какво правителство очаквате 
Последно в Политика


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.