Британският премиер Тереза Мей заяви, че полицията и службите за сигурност знаят самоличността на атентатора самоубиец, който се взриви снощи в края на концерт в Манчестър и уби 22 души, много от тях деца, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Британската полиция съобщи в Туитър, че е арестувала 23-годишен мъж в южната част на Манчестър във връзка вчерашното терористично нападение.

За момента властите не са готови да обявят името на нападателя, каза Мей пред официалната си резиденция на "Даунинг стрийт" 10. Тя добави, че атентаторът е извършил нападението сам, но още не е ясно дали е получил помощ за подготвянето му.

"Знаем, че терорист, действащ сам, е задействал взривно устройство на един от изходите на концертната зала. Той е избрал целенасочено мястото и часа, за да причини максимален брой жертви, след които много деца и юноши", заяви Мей и осъди "ужасяващото и безмилостно терористично нападение".
Мей съобщи, че по-късно днес ще посети Манчестър.

Вчерашният атентатор е загинал при задействането на взривното устройство, съобщи по-рано полицията.

Кралица Елизабет Втора също изрази най-дълбока съчувствие към засегнатите от самоубийствения атентат.
"Цялата нация е шокирана от гибелта и раняването снощи в Манчестър на толкова много хора, възрастни и деца, които просто се наслаждавали на концерт", посочи тя.
"Знам, че говоря от името на всички, когато изразявам най-дълбокото си съчувствие към всички засегнати от това ужасяващо събитие, особено към роднините и приятелите на тези, които са загинали или са ранени."

Междувременно търговски център в Манчестър бе евакуиран и очевидци са чули "силен гръм". Органите на реда са арестували и мъж в търговския център "Арндейл", но задържането му вероятно не е свързано с извършеното снощи кърваво нападение.

Фотограф на Ройтерс съобщи от мястото на събитието, че много хора бягат от търговския център, предаде БТА.
Полицията в Манчестър разследва "инцидент" в търговския център "Арндейл", каза неин служител от мястото на събитието. Вече има един арестуван.

Пътниците от полет на британската авиокомпания "Върджин атлантик", който днес трябваше да излети от международното летище на Дубай за лондонското "Хийтроу", бяха евакуирани поради заплаха за сигурността.