В изявление от терористичната организация, публикувано в нейната социална мрежа, се казва, че "един от воините на халифата постави бомба сред тълпата“, пише "Фокус".

В медиите се разпространи видео, показващо джихадист, който казва: "Това е само началото".
На кадрите не се вижда лицето на мъжа, но на фона има черно знаме, което е символът на ИДИЛ, пише вестник "Мирър".

Човекът държи надпис, на който гласи: "Манчестър 22.05.2017 г.".
Той добавя: "В името на милостивия Аллах, това е само началото. Лъвовете от "Ислямска държава" започват да атакуват всички кръстоносци".

Привърженици на джихадистката организация "Ислямска държава" ликуваха тази сутрин в социалните медии след снощния кървав атентат в Манчестър, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На 22 май вечерта камикадзе се взриви по време концерт на американската певица Ариана Гранде. При атентата загинаха най-малко 22 души, а бяха 59 ранени. Отговорността за терористичния акт пое "Ислямска държава".  Задържан е 23 годишен мъж във връзка с атентата.

В акаунти на ИД в Туитър джихадистите и техните поддръжници си разменят окуражителни приветствия. В някои от тях се призовава подобни атаки да бъдат извършени и другаде в САЩ и Европа.

"Изглежда бомбите на британските ВВС над децата на Мосул и Ракка току-що се върнаха и паднаха в Манчестър", писа с явно задоволство един абонат на има Абдул Хак.