Това съобщи тази сутрин Миро Магуд, командир на противопожарната служба в град Конавле, близо до границата с Черна гора, предаде БТА.

"Опитваме се да се приближим колкото можем, но от полунощ до 8 часа сутринта се чуха 34 експлозии в район, който уж е разминиран", каза Магуд, като добави, че огънят сега е стигнал на около 500 метра от местно село, но къщите не са застрашени, тъй като между тях и пожара има път, на който са разположени пожарникарите.

Противопожарната служба очаква помощ от въздуха.

Досега са изгорели над 300 хектара с растителност.

Български военни помагат за гасене на пожари в Черна гора

Продължава участието на български военнослужещи и хеликоптер Ми-17 от състава на Военновъздушните сили (ВВС) в гасенето на големите пожари в Република Черна гора, съобщи пресцентърът на министерството на отбраната.

Вчера, 22 юли 2017 г., хеликоптерът е извършил 38 захода, по време на които са изсипани близо 100 тона вода за гасене на огъня от въздуха в район, близо до столицата Подгорица.

Двата екипажа и машината остават и днес в Република Черна гора, като участието им в акцията по погасяване на пожарите ще се решава съобразно метеорологичните условия.