Двамата министри са изтъкнали, че мярката с общи дипломатически представителства е необходима заради финансовата криза. Тепърва трябва да се уточни колко посолства ще бъдат открити, предаде електронното издание НОВА, цитирано от "Фокус".

Вижте снимки >>>

Телевизия Alsat-M също съобщи за инициативата на двете страни и посочва, че договорът предвижда рационално използване на дипломатическите ресурси на двете страни.

Македония и Сърбия следват външната политика на ЕС, но като кандидати за членство нямат задължение да се присъединят към всички стъпки на Съюза, заявиха на пресконференцията Никола Попоски и Ивица Дачич.

Попоски подчерта, че като страна кандидат за членство, Македония е съгласувала своята политика с политиката на ЕС, но имало разлика, тъй като тези страни които не са в Съюза, не са участвали в създаването на политиката, а само в нейното реализиране.

Дачич от своя страна заяви, че ЕС има своя политика и когато Сърбия стане член, ще съгласува своята политика с европейската.

Електронното издание Falangta съобщи, че Дачич се е срещнал и с президента на Македония Георге Иванов. Двамата са обсъдили възможностите за по-нататъшно задълбочаване на двустранните отношения и евроинтеграционните процеси на двете страни.