Това заяви служебният министър Ради Найденов в изявление по повод кризата в Македония. 

Надяваме се, че моментното овладяване на ситуацията ще допринесе за възстановяване на върховенството на закона и нормализиране на работата на парламента.

Призоваваме всички партии, граждански сдружения и институции да отговорят с действия в съответствие с нормите на демокрацията на консенсусната цел на обществото в Република Македония за европейска и евроатлантическа интеграция.

Според МВР към момента продължава да не е налице непосредствен риск за страната ни. Оценката е дадена на съвещание при вътрешния министър Пламен Узунов, в което са участвали представители на МВР, МО, МВнР и ръководители на службите за сигурност.

Предвидени са допълнителни мерки за реакция, които да бъдат приложени при необходимост, се казва в съобщение на МВР.

По-рано днес президентът Румен Радев
призова всички партии в Република Македония да уважават демократичния процес и да проведат диалог. 

Лидерът на ГЕРБ и бъдещ министър-председател Бойко Борисов настоя за намиране на политически изход от ситуацията в Македония. Той призна, че е разтревожен от случващото се при съседите.

Македония пламна, след като демонстранти нахлуха в парламента. Те нападнаха депутати след спорно гласуване за избор на нов председател - Талат Джафери. Той е първият етнически албанец, който става председател на парламента в Македония, откакто страната стана независима през 1991 г.