Македония обаче трябва да има избор, заяви днес в Скопие съветникът на руския президент Александър Дугин, съобщи македонската редакция на Радио Свободна Европа.

Съветниците на Владимир Путин Александър Дугин и Леонид Савин присъстваха на панел-дискусия "Република Македония в стратегически съюз с Русия" в Скопие. Дискусията бе организирана от партия Единна Македония на Янко Бачев, която досега се наричаше Народно движение за Македония, но се преименува по модела на Путиновата партия Единна Русия, отбелязва Свободна Европа.

С предупреждения, че Западът не е добър избор за Македония, Дугин и Савин казаха пред около 300 граждани на Скопие, че Македония трябва да помисли за опцията за участие в Евразийския икономически съюз.

"Македония трябва да помисли не за членство в ЕС, който се разпада, а за някакъв балкански съюз и, разбира се, за присъединяване към Евразийския икономически съюз", каза Савин.

По-рано, помолен от журналисти да коментира Договора за добросъседство с България и преговорите по спора за името с Гърция, Дугин избягна пряк отговор, а само каза, че "всеки сам трябва да решава своето бъдеще и е важно всички славянски народи да се обединят".