Така коментира подписания договор за добросъседство между България и Македония в интервю за Дир.бг вицепрезидентът Илияна Йотова. 

20 години тази тема е на дневен ред на много правителства. Трябва да отбележим, че политиката ни по отношение на Македония и тази спогодба е била последователна, независимо от характера на правителството и на управленията на страната, отбеляза вицепрезидентът.

И днес тя се увенчава с конкретен резултат. Добре е тази спогодба, този договор, да бъдат доброто начало, но да не бъде начало и край, каза Йотова. 

Договорът е рамка. Той трябва да бъде изпълнен със съдържание. Оттук нататък на ход са конкретните проекти в икономически план, в транспортно отношение, конкретните политики, които ще правим с нашата западна съседка, както и вписването на добрия модел, който създадоха България и Македония в общобалканския процес. Защото знаете, че не са един и два проблемите на Западните Балкани. Определено има засилен интерес от страна на великите сили, Европейския съюз към Западните Балкани и към тази част на Европа. България трябва да се пребори за водеща роля в този процес, коментира в заключение Илияна Йотова. 

В следващите дни очаквайте пълния текст на интервюто с вицепрезидента в рубриката "ДИРектен разговор".