Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с убийството на политика. 

"Всяко насилие е в противоречие с цивилизационните ценности и европейския избор на страните от Западните Балкани. Очаквам политическите елити и всички граждани да проявят зрялост и сдържаност. Върховенството на закона не може да се поставя под съмнение и вярвам, че виновните за това престъпление ще понесат своята отговорност.

Убеден съм, че диалогът между Белград и Прищина няма алтернатива и не трябва да се допуска подобни актове да го възпрепятстват", заявява още Борисов. 

По-късно министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор със сръбския премиер Ана Бърнабич по повод убийството.

Бойко Борисов подчерта, че подобно насилие не може да се толерира, както не може да се поставя под съмнение върховенството на закона. По думите му политическите цели се постигат с политически средства.

Бърнабич информира българския си колега за мерките, които Сърбия предприема след инцидента.
Президентът Александър Вучич свика в 12 часа местно време извънредно заседание на Съвета за сигурност на страната заради убийството.

Борисов изрази съпричастност към болката на близките, приятелите и съмишлениците на Иванович и пожела успех при разкриването на убийството.

Дир.бг припомня, че известният сръбски политик Оливер Иванович е убит в Косовска Митровица. Йованович е бил прострелян пет пъти и впоследствие е починал, каза адвокатът му. Неизвестни нападатели са открили огън по 64-годишния Иванович пред офисите на неговото движение. Покушението е било извършено, докато политикът е влизал в сградата.

Прът в колелото на преговорите

Сръбската делегация прекъсва техническия диалог с Прищина в Брюксел и се връща в Белград заради убийството, съобщи днес пред ТАНЮГ директорът на сръбската правителствена канцелария за Косово Марко Джурич.

Убийството на Оливер Иванович е терористичен акт, целта на който е дестабилизиране на ситуацията в Косово, това е нападение срещу целия сръбски народ.

Заради убийството на Оливер Иванович прекратяваме преговорите и незабавно се връщаме в Белград, заяви Джурич в Брюксел.

Покушението бе осъдено от косовския премиер Хашим Тачи, който призова за бързо разследване, така че извършителите да бъдат изправени пред правосъдието.