Бойко Борисов остро осъди убийството и изрази съболезнованията си към близките и съмишлениците на политика.

Българският премиер изрази надежда, че трагичният случай няма да попречи за нормализирането на отношенията между Прищина и Белград и настоя за личната ангажираност на косовския президент за възстановяване на диалога.

„В Страсбург темата за интеграцията на Западните Балкани е приоритет. Запознах членовете на Европейския парламент с мотивите ни защо страните от региона заслужават европейска перспектива, но усилия трябва да се полагат от всички. Разчитам и на Вашата помощ случаят в Косовска Митровица да не ни отклонява от голямата цел“, посочи Бойко Борисов и призова за активна работа за разкриване на убийството.

Президентът Тачи подчерта, че правоохранителните органи в Косово ще направят всичко възможно да бъде открит убиецът и поръчителите.

„Няма да позволим този инцидент да ни отклони от нашата цел за нормализация на отношенията ни със Сърбия“, каза той.

Вчера министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор със сръбския премиер Ана Бърнабич по повод убийството.

Бойко Борисов подчерта, че подобно насилие не може да се толерира, както не може да се поставя под съмнение върховенството на закона. По думите му политическите цели се постигат с политически средства.

Бърнабич информира българския си колега за мерките, които Сърбия предприема след инцидента.