Той пристигна в парламента по искане на БСП във връзка с обсъждането на Декларация относно Договора за добросъседство с Македония.

„Би било добре да имаме мандат да подпишем този договор. Убеден съм, че всеки от вас разбира, че по-добре да имаме една стабилна Република Македония, която да има перспектива, хората в тази държава да имат перспектива и за НАТО, и за ЕС", добави премиерът.

Борисов се обърна към народните представители с думите: "Голямо благодаря ще имате от нас, от правителството, ако прецените, че това може да бъде направено“.

Вчера успяхме да постигнем пълен консенсус по декларацията, която днес ще бъде подложена на гласуване, за да се даде пълна подкрепа на българското правителство да продължи действията, свързани с Македония, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В общата декларация се казва, че договорът между София и Скопие е основа за стабилни и принципни отношения между двете страни.
 
В началото на заседанието, БСП настоя премиерът Бойко Борисов да присъства на разискванията по декларацията.

Корнелия Нинова дори заплаши да оттегли подписа си от декларацията за подкрепа, ако Бойко Борисов не дойде в парламента за приемането й.

Борисов очаквал гласуването на декларациите да е утре, но когато разбрал, че е днес - дошъл, каза самият той пред депутатите.

По-късно парламентът единодушно прие Декларация относно Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Гласуваха 206 народни представители и всички бяха "за".