САЩ: Русия е деструктивна на Балканите

stat
19:07  |  12 март 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
САЩ предупредиха за деструктивната роля на Русия на Балканите САЩ предупредиха за деструктивната роля на Русия на Балканите
Сн.: Twitter

Американският помощник държавен секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл предупреди днес в Прищина за "деструктивната роля" на Русия на Балканите.
Той обвини Москва, че "спъва" демократичните институции в региона, предаде агенция Франс прес.

"Виждаме, че Русия играе все по-деструктивна роля в голяма част от Балканите, като прибягва към дезинформация, спъвайки демократичните институции", каза Мичъл.

"Казахме ясно на руснаците, че това не е нито в техен интерес, нито в интерес на хората в региона", каза американският дипломат пред журналисти след срещата си с президента на Косово Хашим Тачи.

Изявлението му бе направено по-малко от три седмици след посещението в Белград на руския външен министър Сергей Лавров, който обвини Запада, че създава напрежение в региона, раздиран от няколко конфликта през 90-те години.

Уес Мичъл днес е в Прищина в рамките на балканската си обиколка, която ще продължи до 17 март и в рамките на която ще посети още Скопие, Белград, Атина и Никозия. 
Последно в По света


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.