За двамата има много номинации от цялата страна и са две от най-обсъжданите имена.

Бившата депутатка от БСП Мая Манолова обаче категорично отрече да се кандидатира за президент на този етап.

"Факт е, че постъпват предложения от граждански организации, от граждани, от младежки клубове, от пенсионерски, от партии, но в момента, както виждате, имам съвсем други ангажименти. Изобщо в момента това не е тема, с която се занимавам, така че помолих просто да не го правят", категорична бе Манолова, която преди година стана национален омбудсман.

Междувременно генерал Михо Михов от АБВ също категорично отхвърли възможността да участва като кандидат в предстоящите президентски избори, въпреки че има предложения от левицата.

"Използвам повода да благодаря на членовете на БСП, които ме номинират за кандидатура, преобладаващо вицепрезидентска. По отношение на АБВ, с ръководството сме водили подобни разговори, но не се виждам в тази борба и нямам никакви намерения да участвам в нея", каза бившият шеф на Генералния щаб на армията.

До края на седмицата ще отговорим на АБВ дали ще правим обща кандидатура за президент, заяви междувременно пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с разговорите за обща лява кандидатура, съобщи БТА.

Тя заяви, че е говорила с председателите на АБВ - Георги Първанов, и на "Движение 21" - Татяна Дончева, за това, че тази седмица трябва да се срещнат за втори кръг разговори. Номинациите на структурите на БСП приключват утре.

"На първия разговор си дадохме дума, че като приключат номинациите на всички партии, сядаме да говорим за имена. Такава среща и без ултиматум ще има", допълни тя по повод условието на АБВ кандидатурата за държавен глава да не бъде партийна.

Нинова благодари на структурите, че са я номинирали, но това не променяло позицията й, че тя няма да е кандидатът на БСП за президент.

В отговор на въпрос тя каза, че е абсолютно нереалистично БСП да подкрепи евентуална кандидатура на Симеон Сакскобургготски за кандидат за президент.