На традиционния събор в местността Жабокрек социалистката изтъкна, че няма друга политическа сила, която да събере толкова симпатизанти, не под строй, а заради идеята, която носят в сърцето си- лявата идея.Тя каза това пред над 3000 симпатизанти на БСП по време на честването на 70 години откакто в тази местност Рило - Пиринският партизански отряд е извоювал героична победа, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

По думите й хората се събират тук заради идеите и за една по справедлива и социална България.

 Манолова бе категорична, че така както се опитват да изопачат истината за случилото се в тази местност, така се опитват да изопачат направеното за хората през изминалата година от правителството на Пламен Орешарски.

Тя категорично заяви, че президентът щедро е възнаградил предателството на Георги Близнашки, който освен, че се е отрекъл от своите, е оглавил протестите пред СУ, и след това Росен Плевнелиев го е направил министър–председател.

„Искам да подчертая също, че уж неутралното служебно правителство предприе политическа чистка и реставрация на кадрите на ГЕРБ на всички нива. Кадрите на ГЕРБ вече влязоха през задния вход във властта, без тази политическа сила да е спечелила избори”
, подчерта тя.

Пред събралите се социалисти Мая Манолова се обърна и към министър-председателя Георги Близнашки с предупреждение, че при следващото политическо уволнение в Кюстендил, гражданите ще излязат на протест.

„Бяха уволнени шефът на Областно пътно управление Драгомир Гочев, както и шефът на РДНСК Христо Васев. Те са доказани специалисти, уважавани и харесвани от хората, които професионално си вършеха работата”, категорична бе тя.

"Ще бием ГЕРБ в Кюстендил така, както вече го направихме"
, обяви Манолова.

Тя категорично заяви, че истинският начин да се спре безобразния поход към властта е да се защитят хората и "БСП - лява България" да спечели предстоящите избори.

„Тук, на това героично място, като водач на листата на "БСП - лява България" за Кюстендилски регион, заявявам и се ангажирам, че и аз, и хората в листата, и целият актив на Кюстендилски регион, ще вложим цялата си енергия, всичките си сили, за да спечелим предстоящите избори, за да бием ГЕРБ така, както ги бихме на евроизборите през май в Кюстендил, и както ги бихме на парламентарните избори. Защото ние не искаме властта за себе си или за партийния си интерес, както иска ГЕРБ, а за да работим за хората и да довършим започнатото и проектите на Пламен Орешартски”, категорична бе тя.

Анкета: Одобрявате ли назначенията на служебния кабинет?