Около 13.40 ч. в полицията в Сандански е подаден сигнал за пътно-транспортно произшествие между два автомобила с последвала физическа саморазправа при разклона за село Левуново, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пристигналият на място полицейски екип обаче открива само един автомобил без щети и пътници. Открит е и тежко пострадал мъж. Установено е, че той е 47-годишният столичанин Николай Чавиев, ръководител на охраната на строителния обект, предаде БНР.

Пострадалият е транспортиран с черепно-мозъчна травма към болницата в Сандански, но умира в линейката.

Преди инцидента той направил забележка на пътуващи в лек автомобил "Сеат", че участъкът не е пуснат за движение и трябва да минат по заобиколен път. Тогава от колата изскочили четирима мъже и се нахвърлили върху него.

"Всичко това стана за секунди пред очите на останалите работници. Тези мутри са го пребили зверски. Надявам се полицията да ги открие", разказа пред Дарик собственикът на строителната фирма Методи Бачев.

Преди физическото нападение над служителя, убиецът е изпотрошил и служебния автомобил на охраната

Починалият работник е женен, с три деца, уточни той.

Работата за установяване на участниците в инцидента продължава. По неофициална информация се издирват криминално проявен мъж от Сандански, задържан многократно за обири и кражби. Той е нанесъл фаталния удар - с камък по главата на работника, съобщиха "Труд" и Нова телевизия.
Шофьорът бил в колата с жена и дете, след инцидента повикал подкрепление, но всички успели да избягат преди да дойде полицията, съобщи БНТ.