Отличените участници, които публикуват своя снимка с проект, финансиран с евросредства, ще спечелят награди, като голямата е пътуване до Брюксел.

Надпреварата вече тече чрез профила Еufunds във Фейсбук. Към снимката трябва да бъде добавен кратък текст, описващ заснетия проект. Класирането става на база най-голям брой получени харесвания на дадена снимка.

Само за няколко дни десетки желаещи да отидат в сърцето на Европа са публикували свои селфита с магистали, ж.п линии и булеварди.

Целта е да се популяризира проектите, които се финансират по оперативните програми”, коментира пред bTV шефът на Дирекция „Координация на програми и проекти” в транспортното министерство Галина Василева.

Награди ще получат авторите на 3-те изображения, събрали най-много лайкове. Наградата за първо място е тридневно пътуване за двама до белгийската столица, като победителят и избран от него придружител ще имат възможност да посетят емблематични обекти, свързани с историята и управлението на Европейския съюз.

За класиралите се на второ и трето място наградите са съответно таблет и посещение на проекти в Бургас.

Официалната церемония по награждаването на победителите ще се състои от 17:30 часа на 28 май в рамките на изложението „Една посока, много възможности", посветено на реалния старт на европрограмите за периода 2014-2020 г. Събитието ще се проведе от 11:00 ч. до 20:00 ч. в Градската градина в София (бившият Мавзолей), уточняват организаторите на конкурса.