Така определи въпросите към премиера Бойко Борисов на срещата му с българската общност в Лондон в сряда вечер шефът на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, съобщава в. "Дневник".

Борисов и министрите на външните работи и на правосъдието Даниел Митов и Екатерина Захариева имаха специална среща в посолството ни с българи, живеещи във Великобритания

От едночасов видеозапис от разговора, публикуван вчера в YouTube, стана известно, че един от участниците пита Борисов за статията в германското списание "Шпигел", според която депутатът от ДПС Делян Пеевски олицетворява олигархичната система на клиентелизма в България.

"Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото, когато се погледнете, Пеевски?", завършва въпросът, на който премиерът отговаря с "Това категорично не е верно" и подчертава, че само за последната година от борбата с контрабандата и корупцията правителството е докарало близо 3 млрд. лв. в бюджета повече от 2014 г.

Преди това премиерът репликира жена, която го пита за проекта "Южен поток", че трябва да спре да му чете въпроса си от листче.

Днес в социалните мрежи участници в срещата коментираха, че по време на разговора е имало спорове и словесни сблъсъци с премиера. Надвиквания и реплики към Борисов се чуват в записа от срещата.

В публично достъпен статус във "Фейсбук" Арнаудова призова журналистите да спрат "с преструвките и манипулациите" около срещата. "Разбирам, че ви е угодно да представяте една простотия в посоката, в която вашите собственици ви подбутват, но преди да пишете за "неудобни и остри въпроси" на "цялата българска общност" в Лондон, е добре поне да проверите кои са тези хора и какво действително се случи в посолството", пише тя. Според статуса компроматната машина и методите на бившата Държавна сигурност вече се използвали и от по-младите "отричащи" режима политици.

"Като свидетел на това цирково изпълнение" Арнаудова посочва, че задалите "неудобни въпроси" са членове на партии. Уточнява, че жената, която попитала за "Южен поток", е активистка на "Атака", а въпрос отправил и вицепрезидентът на БСП Лондон (според сайта на местната организация на социалистите това е Нишан Джингозян . По думите й 80% от присъстващите в посолството не се припознавали с грозните подвиквания на още няколко младежи.

"Признавам – беше добре устроена игра на нерви, която обаче не постигна своите цели. Планът на самодискредитация се провали. Приятна игра. Чакам ви в Израел!", завършва Севделина Арнаудова.