Писмото е адресирано до министър-председателя Бойко Борисов.  В него се иска отнемане на лиценза за преработка на тютюнева суровина на гръцката фирма „Лийв Табако А. Михайлидис” АД – Сандански, издаден от Министерския съвет на 21 декември 2004 г. , съобщи "Нов живот". 

Като председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 и от името на членската й маса настоявам да бъде отнет лицензът на „Лийв Табако А. Михайлидис”АД, заявява в писмото председателят Цветан Филев. Основание за искането му са огромни финансови задължения на акционерното дружество към тютюнопроизводителите за изкупен тютюн от миналогодишната реколта. Той се надява на бързи действия от премиера Борисов, за да се предпазят земеделските стопани при реализацията на настоящата реколта, се казва още в писмото.

В началото на ноември Цветан Филев изпрати писмо и до министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с искане да бъде отнето разрешението на „Лийв Табако А. Михайлидис” АД за изкупуване на суров тютюн. Основанието беше същото – задължения на дружеството към тютюнопроизводителите и предпазването им при продажбата на реколта 2017 година.