Тя посочи, че ще се ремонтират 30 км, като за началото на ремонта вече всичко е готово.

Ще се създаде временна организация на движение, като магистралата няма да бъде затваряна изцяло и няма да се налага ползването на успоредния път, а ще се ремонтира първо едното, после другото платно. Движението ще се извършва двупосочно в едната лента.

Павлова заяви, че първата отсечка, която ще бъде ремонтирана от 1 септември, ще бъде с дължина 5 км.

В началато на август бяха пуснати нови 5 км от ”Хемус” и п.в. ”Белокопитово” >>>

Павлова информира още, че рехабилитацията на АМ „Тракия“, която беше прекъсната през летния сезон, ще бъде възстановена от 7 септември. Ремонтите там започват по-късно, защото трафикът по магистралата по направлението София-Бургас е по-интензивен, поясни министърът.

Събарянето продължава

Лиляна Павлова заяви още, че във връзка със събарянето на незаконни постройки в Гърмен, Варна, Бургас, София и на други места правителството е решено да продължи да прилага Закона за устройство на територията, в който не е предвидено узаконяването на незаконното строителство.

"Незаконното строителство няма да бъде толерирано по никакъв начин и решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург по недвусмислен начин показва, че действията на местната власт са законосъобразни и правилни", посочи Павлова.

Тя допълни, че повечето от сградите са не само незаконни, но и опасни за обитателите им. Ние всички сме равни пред закона и по никакъв начин неговото прилагане, няма да бъде на етнически или някакъв друг принцип, категорична бе тя.

Павлова посочи още,че съдът в Страсбург е отказал да наложи т.нар. привременна мярка за спирането на събарянията на незаконните сгради.
Тя допълни, че кметът на Гърмен не показва воля в справяне с проблема, както това става във Варна, София и Стара Загора.