В социалната мрежа "Фейсбук" Павлова отговори на казаното от министъра на регионалното развитие Спас Попниколов в интервю за bTV по-рано през деня.

Той обявиq че програмата за санирането, управлявана от Лиляна Павлова, отива на прокурор заради съмнения за нарушения.
Попниколов заяви още, че има необосновано високи цени и договори с неосигурено финансиране. Служебният министър коментира и скандала с най-големия строителен обект - тунел "Железница" на магистрала "Струма", който беше спрян заради кражба на папка на участник в търга.

Според Павлова, служебният министър трябва да се извини и защото публично и нееднократно е поставил под съмнение професионализма на една работеща администрация като АПИ, като е обвинил експертите ѝ в „саботаж“ и по този начин за първи път министър на регионалното развитие и благоустройството си е позволил да дава оценки, и то с политически характер на експерти и професионалисти от администрацията.

Като друга причина, заради която Попниколов трябва да се извини, Лиляна Павлова отчита публичния и нееднократен отказ да отговори на основния въпрос: „Защо по време на неговия мандат безпрецедентно допусна търг да бъде провален поради липса на документация?“, прехвърляйки отговорността на администрацията.

"Не се ли чувства неудобно от това? Но явно това е маниер на поведение на министрите от служебния кабинет. Защото публично „обвини“ администрацията за несъстоятелността на неговото ръководство на министерството и АПИ", пита Лиляна Павлова.

Според нея служебният министър трябва да се извини и на всички членове на Камарата на строителите в България, защото публично и нееднократно е заявил, че всички критики на КСБ имат политически нюанс и по този начин си е позволил да омаловажи професионалното мнение най-голямата неправителствена организация на пътния бранш в България.

"И накрая – защото така и не намери сили да признае грешката си и да прояви достойнство като подаде оставка. А може би след всичко това и извинението, и оставката са излишни. Никой няма да приеме извинението, а оставката отдавна е подадена от самия Спас Попниколов…", пише още Павлова.