Късно снощи тя написа във Фейсбук:

"Поредна доза грозни манипулации, в които се намесва името ми беше разпространена тази вечер. Целта е да бъда дискредитирана чрез внушения, базиращи се на неверни факти и откровени лъжи. Този път съм категорична и няма да позволя на гърба ми да се трупа рейтинг, правейки видими за обществото сайтове с фалшиви новини. Като уважаваща себе си жена, смятам, че е под достойноството ми да обяснявам за бельо, дрехи, чанти и други женски артикули. Но като политик категорично се противопоставям на всички грозни опити за манипулиране и подвеждане на читателите".

Павлова не уточни за какви неверни твърдения говори, но вчера в сайта ПИК се появи информация, че на тържественото откриване на Европредседателството в Народния театър тя е била с "блестящ черен тоалет на "Армани", който имал "дискретен скъпоценен камък на талията". Била си го купила от шопинг в Милано, а запознати изчислили, че комплектът от роклята, сакото, обувките и чантата й със сигурност надхвърлят 10 000 лева, пише още в публикацията, чиято достоверност тя отрича.

"Неколкократно вече изпитвам унижението да чета за себе си абсолютни лъжи, неверни твърдения и фалшиви новини. Преглътнах и премълчах грозните лъжи за “космическите” цени на чантите ми, в резултат на което изтърпях всички последствия от това и понесох ураган от хули, обиди и упреци. Този път няма да го допусна. Няма да допусна семейството ми отново да преживее кошмара от омраза, изсипал се без основание върху нас", допълни министърът.

По думите й за пореден път се прави опит да се внуши, че политиците разполагат и живеят с неограничен финансов ресурс, с възможности, недостижими за обикновените хора. Тя подчертава, че е цинично да се заиграва със социалния статус на хората, с цел да се усили усещането за несправедливост и разделение в обществото.

"Ако това да се разпространяват лъжи, да се правят внушения, базирани на абсолютни неистини е свобода на словото, то е срам за България да се наричат журналисти тези, които дори нямат доблестта да излязат с името си. Свободата на словото не е слободия, а е съпроводена с отговорности и задължения, едни от които са информацията, която се представя на обществото да бъде базирана на истината.

Този път смятам да доведа борбата докрай и да потърся правата си по съдебен път. Случайно или не предишната атака по мен съвпадна със съставянето на правителството. А сегашната поръчка - с вота на недоверие (дебатите ще се проведат днес в НС - б.р.).Съвпадение? Едва ли", завършва изявлението на Лиляна Павлова.

Вижте снимки >>