Заради кандидатурата на Тръмп за президентските избори градчето се превърна тази година в магнит за журналистите, които идваха тук, за да разпитват за Мелания, предава БТА.

Вижте Мелания в изборната нощ и през годините

Днес жителите на Севница ликуват, че тяхна съгражданка ще е новата първа дама на САЩ.

В кафене "Централ" близо до гарата от сутринта жителите на града вдигат тостове и се поздравяват с победата. Пред заведението редом със словенското и европейското знаме днес беше издигнато и американското знаме.

Ликуващите запяха и песента на фолклорната група "Славцек", чието име в превод означава малко славейче, посветена на Мелания Тръмп.

"От Севница право към върха на света", се казва в един от куплетите на парчето, композирано това лято.

Кметът на Севница Сречко Оцвирк твърди, че за града му победата на Тръмп е много важна, както и за цяла Словения. Той допълва, че сега Севница е получила международно признание.

На 1 април Оцвирк обяви, че Доналд и Мелания Тръмп ще дойдат в Севница, за да купят местния замък и да открият статуя на госпожата. Дали чрез тази първоаприлска шега той искаше да предвещае изхода от американските избори, изненадал мнозина, пита се АФП.

Сега словенски медии започнаха да излизат с предположения, че в Севница ще има улица, носеща името на Мелания, или че градското училище ще бъде кръстено на нея.