Вчера Окръжният съд в Амстердам одобри екстрадирането във Франция на Бахри, който бе задържан на 27 март в Ротердам по искане на френските власти, предаде БТА.

Той е заподозрян във връзки с терориста Реда Крике, планирал да извърши атентати в Париж. При ареста полицията конфискува от Бахри симкарта, мобилен телефон, фалшива българска лична карта и 772 евро в брой, припомни Франс прес.

Френската полиция пък откри боен арсенал от експлозиви и оръжие в апартамента на 34-годишния френски гражданин Реда Крике в парижко предградие. Адските машини били идентични с използваните в Брюксел, пише в. "Фигаро".

"Всичко сочи, че с разкриването на този арсенал е избегнат акт на екстремно насилие от страна на терористична мрежа", заяви тогава френският прокурор Франсоа Молин.

Срещу Крике са повдигнати обвинения за участие в терористична групировка, притежание и транспортиране на оръжия и експлозиви, както и притежание на фалшиви документи.

Според властите той е посещавал Сирия през 2014 г. и 2015 г. заедно с 32-годишния Анис Бахри.

Двамата са били част от групата около мозъка на парижките атентатори – Абделхамид Абауд. 28-годишният французин с мароканско потекло беше убит на 18 ноември м.г. в ожесточена престрелка с френски елитни полицаи в Сен-Дени, северно предградие на Париж.