Летищните власти заявиха, че пътник е влязъл в обезопасената зона на Терминал 1А преди приключване на проверката, поради което е била предприета евакуация.

Задържана е жена,
която е напуснала преждевременно зоната за контрол, предаде ДПА, цитирана от БТА. Засега полицията не казва нищо за мотивите й. Задържаната е подложена на разпит.

Едно от предположенията е, че може да става дума просто за недоразумение.

Федералната полиция съобщи още, че на летището е бил пратен и екип за обезвреждане на взривни устройства заради забравен багаж. Този случай обаче не е свързан с инцидента със задържаната и разпитвана жена.

Вижте снимки >>>

От федералната полиция информираха, че операцията на летището е приключила и не е бил намерен никакъв опасен предмет.

От летището обясниха, че всички пасажери е трябвало да преминат през повторна проверка. Това е довело до забавяне на полети на най-голямото летище в Германия.

"Заплаха за сигурността вече няма. Летището ще се върне към обичайния режим на работа", съобщиха от Фрапорт.

Терминалът отново е отворен, пътниците могат да отпътуват, заплаха няма, заяви говорител на Фрапорт. Според него може да има незначителни забавяния на полетите, затова пътниците трябва да следят информациите за тях.

На терминал 1А се обслужват полетите на германската авиокомпания "Луфтханза" и нейни партньорски авиокомпании от обединението "Стар Алайънс".

Летище Франкфурт е с пътникопоток над 50 млн. души годишно, което го нарежда на трето място в Европа след лондонското "Хийтроу" и "Шарл дьо Гол" край Париж.