Според него тази сделка ще ощети българската държава.

"Категорично се противопоставяме на раздържавяването под форма на концесия на едно от ключовите български предприятия, ключов елемент от националната сигурност на България, едно от малкото предприятия, работещо много добре и носещо стабилни доходи на страната", заяви Марешки.

"Няма как с подаряването на едно работещо предприятие да спасяваме удавници или мъртъвци, които са станали такива благодарение на некадърно управление през годините. И ако някой е управлявал некадърно БДЖ, нека да си носи отговорността", заяви още лидерът на "Воля".

Според него държавата ще е по-добър стопанин на летище "София", отколкото частен собственик.

"Предприятия, които работят добре, няма защо да бъдат раздържавявани. Раздържавяват се тези, които не са част от националната сигурност, които не работят добре и не носят приходи", коментира той.

По думите на Марешки, не може тезата, че по време на управлението на червените са се извършвали сделки в ущърб на българската държава, да бъде оправдание за това, което се канят да направят сега с Летище "София".

Министърът на транспорта Ивайло Московски обяви, че ще възобнови спряната от служебния кабинет процедура за отдаване на летището в София на концесия.

В началото на април служебният кабинет спря процедурата, която беше открита от второто правителство на Бойко Борисов. След това на четири пъти срокът за подаване на офертите беше удължаван, като последната крайна дата беше 19 май 2017 г.