Преди дни трима души бяха задържани, след като беше установено, че 75-годишен обитател на дома е бил упоен и принуден да прехвърли апартамент, гараж и магазин в центъра на Поморие.

Задържани бяха столичният полицай Бисер Докторов, който правил проверка в масивите на МВР за имотите на възрастните хора, настанени в хосписа, управителят Бойко Стоянов и собственичката Йорданка Неферова. Двамата мъже бяха оставени от съда в ареста, но тя беше настанена в болница със съмнения за инсулт. От прокуратура директно заявиха, че Неферова симулира.

Днес от държавното обвинение излязоха със съобщение, в което се казва, че
в периода от 28.02.2017 г. до 03.04.2017 г., съучастниците в престъплението за повече от две денонощия противозаконно лишили от свобода Димитър Чешмеджиев, който се намирал в Дом за възрастни хора „Дар божи“. Деянието е било извършено по начин опасен за здравето на пострадалия, чрез ограничаване на възможността за свободно придвижване и прилагане на лекарствени препарати, съдържащи наркотични вещества.

Освен това Неферова държала без разрешение лекарствени препарати, съдържащи рисково наркотично вещество - ампула Фентанил и таблетки Лексотан, Трамадол и Ксанакс.

Собственичката, която има хоспис и в Банкя, отрича обвиненията.

Разследването по делото продължава, подчертаха от държавното обвинение.