На 15 август 1942 година Марселин и Франсин Дюмолин - родители на 7 деца, отишли да издоят кравите си на ливадата над село Шандолин и така и не се върнали, съобщиха швейцарските медии, цитирани от Ройтерс и "Гардиън". 

"Прекарахме целия си живот в търсене. Мислехме, че един ден ще можем да им осигурим погребението, което заслужаваха. След толкова години чакане, тази новина ми дава дълбоко усещане за спокойствие", коментира най-малкатата им дъщеря - Удри Дюмолин, която сега на 75-годишна.

Телата на родителите й са намерени от работник, близо до ски лифт, на височина 2615 метра. Те били с документи за самоличност, по които миналата седмица са били разпознати. Ще бъде направен и ДНК анализ, който да потвърди това.

Телата лежали едно до друго, облечени с дрехи от времето на Втората световна война, но напълно съхранени от ледника, заедно с вещите, които са носили.  

Според полицията най-вероятно съпрузите са са загинали при падане в дълбок процеп на ледника, откъдето не са могли да излязат.

Когато това се случило, Марселин бил на 40 години, а Франсин на 37 г. Той бил обущар, а тя - учителка. Имали петима синове и две дъщери.

"Това беше първият път, когато майка ми отиде с него. Тя винаги беше бременна и не можеше да изкачва височините", разказа още дъщеря им.

Известно време след смъртта на родителите децата били разделени между роднински семейства. Тя попаднала при леля си.  

"Няма да облека черно за погребението. Бяло би подхождало повече. То е символ на надеждата, която никога не загубих", заяви жената.