Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Кирил Добрев.

„През юни месец, миналата година, от БСП направихме пресконференция и изнесохме информация за нередности в АПИ. Най-фрапантният случай бе, че за магистрала „Марица” бяха дадени допълнително 50 млн. лв. на една фирма, която усвоява 25 млн. лв. сутринта и 25 млн. лв. следобед”, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България”.

Той допълни, че срещу тези пари фирмата е правила канавки и откоси. „Тогава бяхме наречени лъжци и оттогава тръгна прякорът на г-жа Нинова г-жа Лъжа. Питаме сега Лазар Лазаров и Лиляна Павлова - продължават ли да смятат, че всичко по тази процедура е нормално? Една фирма да получава такива средства за един ден и да изпълнява такава поръчка за такъв обем за 32 дни?

Целият проект струва 120 млн. лв., 50 млн. от тях да бъдат за откоси и канавки и да се правят за 32 дни, нормално ли е?”, попита Кирил Добрев. 

Вчера прокурори и ДАНС влязоха в АПИ да изземат документи по разследване за обществена поръчка за строителството на АМ "Марица". Прокуратурата обяви още вчера, че по случая е имало безстопанственост. Днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че най-вероятно ще бъдат повдигнати обвинения на бившия председател на АПИ Лазар Лазаров. 

КРЪСТОСАН ОГЪН: Павлова vs. Добрев

АНКЕТА: Как оценявате активността на прокуратурата?