Обирът е извършен от петима маскирани мъже, облечени в униформи с надписи "ГДБОП".

Те са прескочили оградата на офиса на "Спиди" на бул. "Цариградско шосе", до разклона за Самоков, и влезли в склада, предаде БТА.

Вътре видели служителка, която ударили с бухалка по главата и превели в безпомощно състояние. След това част от мъжете насочили автомати "Калашников" към намиращите се в другата стая служители и ги накарали да легнат на земята.

От запис на охранителна камера става ясно, че обирът е извършен за 4 минути и 8 секунди. Точно толкова време крадците са се задържали в помещението за логистика, където са разбили четирите каси, от които са откраднали крупната сума пари.  Маскираните ги разбили, взели парите и избягали обратно през оградата.

Оттегляйки се, нападателите изпуснали 9000 лева, които разследващите са събрали, описали и предали за изследване на пръстови отпечатъци
, съобщи БНТ.
Откраднати са и документи.

Засега не е ясно с какво превозно средство са успели да избягат обирджиите. Районът около автокъщите в кв. "Горубляне" е слабо осветен, а част от бул. "Самоковско шосе" е в ремонт, което вероятно е улеснило нападателите.

На място е извършен оглед от полицейски екипи с кучета. На местопрестъплението снощи дойде голяма част от ръководството на СДВР.
За случая е уведомена прокуратурата. Оттам заявиха, че към момента не може бъде съобщена допълнителна информация, докато тече разследването.

Ударената жена е настанена за лечение в Окръжна болница, състоянието й не е тежко.
Тя е пусната в отпуск за няколко дни, допълниха от спедиторската фирма.

Още от сутринта днес касовите дейности са реорганизирани и дейността на дружеството е възстановена в рамките на стандарта за обслужване на клиентите, като е направено необходимото инцидентът да няма отражение върху работата с партньори и доставчици, се казва още в съобщението на "Спиди".