В изключително лоши условия и без необходимата ваксинация са били отглеждани кучетата. Те са били отглеждани за боеве и продажба в чужбина. Фалшифицирани са документи и подписи на ветеринари, съобщи chernomore.bg.

"Близо седем години собственикът на кучкарника е развивал тази нелегална дейност и е печелил по 60-70 хиляди лева на месец заради нелегален износ на животни. Те са гледани при ужасни условия", съобщи кореспондент на БНР и определи мястото в Звездица като концлагер за животни.

Кучета от породи като „Йоркшир", като „Померан", „Питбул“ са отглеждани
в изключителна мръсотия, на животните е давана само дъждовна вода от улиците. С малките кученца са били хранени прасета, които също се отглеждат на мястото.

"Многобройни сигнали са подавани - над 450, но досега никой не ни обърна внимание", това каза Светлана Хънт, която е председател на Фондация за защита на животните "Лъки Хънт".

Евродепутатът Емил Радев обаче им обръща внимание и сезира и главния прокурор.

Имало е седем сайта, където кучетата са продавани нелегално, след това хората, които са ги купували, са били изнудвани да плащат допълнително за ваксини и за други екстри. Повечето от животните са били болни.

Очаква се пресконференция с окръжния прокурор Владимир Чавдаров, както и с главния секретар на МВР, който пътува за Варна.