Въпреки че средно по 11 души минават през него на седмица, все пак лекарите отчитат, че броят на пострадалите е намалял спрямо миналата година. Тежко пострадали има и при ухапвания от домашни кучета, не само от бездомни.

Д-р Пламен Бешински, който работи в кабинета, уточни, че е задължително раната да бъде обработена и да се постави ваксина срещу тетанус до 24 часа.

Вероятността от бяс е малка, последният случай у нас е регистриран преди 20 години. Ако животното се наблюдава 14 дни и е живо, категорично няма нужда от противобясна ваксина. Все пак, ако се стигне до нея, имунизацията се прави пет пъти в месеца. Налична ваксина винаги има, а цената е 30 лева, докато тази против тетанус струва само 2,70 лева - колкото е потребителската такса.

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова отново беше категорична, че мястото на кучетата не е по улиците и приоритет номер едно на общината да прибере глутниците.

В същото време австрийски екозащитници пък обявиха, че искат да осиновяват кучетата, причинили смъртта на проф. Ботьо Тачков в кв. "Малинова долина". Според чужденците тези животни не били агресивни.