Инцидентът е станал привечер, когато пенсионерката излязла от дома си. Тя била нападната от трите кучета, като смъртта й е настъпила от причинените разкъсно-контузни рани, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство в Районната прокуратура в Свищов.
От там уточниха, че трите кучета, убили 79-годишната Гина Боярова са домашни, като едното е порода "питбул", а другите две са с неустановена порода.

След извършения оглед и последвалите оперативно-издирвателни действия, са установени собствениците на питбула и едно от другите две кучета. Те са жители на същото село.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа.

Две от кучетата също са намерени и са настанени в приют, продължава издирването на питбула. Работата по случая продължава.

По закон за всеки, който не полага достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор и в резултат от това е последвала смърт, подлежи на наказателна отговорност. Предвиденото в Наказателния кодекс наказание е затвор до 5 години и глоба в размер до 10 000 лева.

През май м.г. 37-годишен мъж и 80-годишна жена бяха нахапани от домашни питбули в Казанлък.

Иван Христов отивал с детето си към земеделски имот в северната част на града, когато видял как два питбула нападат 80-годишната баба Христина и започват да я хапят. Мъжът се притекъл на помощ, но също бил нахапан, като едно от кучетата разкъсало бедрената му артерия. Само бързата реакция на пристигналите на място полицаи и екип на Спешна помощ спасиха живота му.