Лекарите са съобщили на близките на 21-годишната гимнастичка, която скочи от 6-ия етаж, че е добре да бъде събрана кръв, потвърди пред Дир.БГ брат й Найден Стоянов. Няма обаче официална капания за това, тъй като няма спешна нужда за момичето, което все още е в тежко състояние..

Призивът се разпространява във Фейсбук:

"Цветелина Йорданова Стоянова, болница "Пирогов", травматология, се нуждае от кръв. Няма значение от кръвната група. Няма краен срок. Това е нашето златно момиче Цвети, което претърпя инцидент преди няколко дни. Моля, заявявайте се!!! Моля ви и да споделяте, защото е нужна кръв!"  

Братът на шампионката уточни, че засега няма промяна в състоянието й. Днес лекарите са й направили ядрено-магнитен резонанс, но все още не са ясни резултатите от него.

Баща й Йордан Стоянов-Старото, който също е спортист, обаче заяви по-рано:

"Цвети се подобрява. Вече движи леко пръсти. Вярваме в Господ, вярвайте и вие. Не обвинявам никого. Паля свещи, дано Господ е добър".

Приятелят на гимнастичката - 21-годишният вратар на "Локомотив Пловдив" Александър Любенов, пък призова в социалната мрежа да не се говорят неистини:

"Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за едно момиче".

Междувременно участието на ансамбъла ни на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел започна с гаф. Организаторите объркаха музиката на първото съчетание. Момичетата, които играха без Цвети, се класираха на пето място в многобоя.