В изявлението, публикувано на партийния сайт се казва:

"От името на ВМРО и на Красимир Каракачанов не са оповестявани никакви политически декларации на 21, 22 и 23 януари. Информацията, че има разделение в коалицията Патриотичен фронт, част от която е ВМРО, е невярна.

Няма скандал между лидерите на ВМРО и НФСБ, нито между самите формации. Въпреки че по някои теми двете партии имат нюансни различия в позициите си, отношенията в коалицията са напълно нормални и колегиални. Решенията, свързани с водената от коалицията политика, се вземат на политическия съвет на Патриотичен фронт.

Вероятно тези фалшиви декларации целят да постигнат разнобой между патриотичните формации. Те явно са продиктувани от притеснения в т.нар. системни партии, че „Обединени патриоти“, които взеха близо 600 хиляди гласа на президентските избори, ще играят основна роля в следващия парламент. А там Патриотите ще отстояват приоритетите си, свързани с битката за увеличаване на пенсиите и доходите на хората, демографската криза, мигрантската заплаха, битовата престъпност и т.н.

Заявяваме на тези „доброжелатели“, че ще продължаваме да ги притесняваме в името на изпълнението на програмата на Патриотите и в името на по-добрия живот за българите".

Разнобой за Радев

В последните дни Красимира Каракачанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов изразиха различни мнения за новия президент.

"Мисля, че всичко, което Румен Радев каза в речта си, беше вярно, особено ми се понравиха тезите, които от Патриотичния фронт сме лансирали като политика за ограничаване на нелегалната миграция, охрана на границата, балансирана външна политика. Много от коментаторите се опитваха да обясняват, че бил антиевропейски и антинатовски настроен. Мисля, че това са повече политически спекулации, отколкото реални проблеми", заяви председателят на ВМРО и пожела успех на Радев.

Симеонов обаче каза:

"Речта му беше празна, приспа аудиторията, не чухме нищо ново. Хората искаха да чуят приоритетите на този президент. Чухме общи констатации, в по-голямата си част негативни, нито една добра дума за НС за тези 2 г. С други думи - животът започва с Румен Радев, започва от днешния ден, гледайте сега какво ще стане. Ще направим анализ на това, което е направил след 100-те дни, който ще бъде обективен, а не пълен с глупотевини“, обясни той.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Симеонов срещу Каракачанов