Западни банки отказаха пари за ”Турски поток”

stat
09:20  |  9 февруари 2018 | Бизнес / Автор Красимир Тодоров /  
Финансирането на ”Турски поток” ще бъде изцяло от руска страна Финансирането на ”Турски поток” ще бъде изцяло от руска страна
Сн.: Bulphoto

“Газпром“ не успя да се договори с европейски и американски банки за проектно финансиране на газопровода “Турски поток“.
Това съобщи специализираният сайт "Финанс", като се позова на информация от ръководството на компанията. Така "Газпром" ще трябва сама да покрие разходите, които вчера бяха определени на 7 милиарда долара. Това е повишение на прогнозната стойност на газопровода с 1 милиард долара. 

Сега единствената възможност за "Газпром" е след построяването на "Турски поток" да се рефинансира като пусне на фондовите пазари облигации с отложен падеж и нормална доходност. 

"Надяваме се, че когато газопроводът заработи и банките се убедят в паричния поток към нашата компания, да получим рефинансиране доста по-лесно", каза един от топ-мениджърите на компанията Андрей Круглов. 

Разбира се, проектното финансиране е много по-добра възможност, но поради санкциите то в момента е невъзможно, признаха от руската компания.
Последно в Бизнес


Форум за иновации събра хиляди хора, жадни за нови идеи

Четвъртото издание на форума за иновации Innovation Explorer събра хиляди хора, жадни за нови идеи.