Столични криминалисти задържаха шестима от крадците на кабели и метални части от две халета в района на кв. „Подуяне“, съобщи МВР.

При оказаната яростна съпротива по време на задържането леко е пострадал един от униформените.

Единият от крадците, при опита си за бягство, е паднал от висок етаж на сградата и е откаран в болница.

Разследването започнало вчера, след подаден сигнал за извършено престъпление на ул. „Майчина слава“. Тази сутрин към 9 часа било съобщено за аналогична кражба от съседно помещение.

Веднага на място пристигнала оперативна група, която извършила оглед. Районът бил отцепен, а автопатрули на Пето РУ заградили района и започнали издирване.

В хода на полицейските действия на ул. „Стоян Попов“ служителите на реда забелязали две каруци, натоварени с метални отпадъци и кабели, в тях пътували и група от мъже и жени. Когато забелязали униформените, те започнали да хвърлят по тях и по служебните автомобили метални отпадъци.

При оказаната съпротива е ранен в ръката единият от полицаите, на когото е оказана медицинска помощ.

За да не се допусне разрастване на инцидента, униформените произвели два предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони.

Част от пътуващата група успяла да избяга, задържани са шестима мъже и жени на възраст между 20 и 30 години, всички те са криминално проявени. Единият от тях – с 95 криминалистични регистрации и осъждан, е пострадал, оказана му е медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство. Издирват се останалите участници в престъплението.