На 11 септември 36–годишният служител на Гранична полиция Костадин Стоянов се качи с личния си автомобил на тротоара в село Крушевец и премаза бебешка количка. 11-месечната Красимира, която бе в количката, загина на място. Стоянов бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост и оставен в ареста за постоянно.

Решението за поставянето на неравностите за ограничаване на скоростта беше взето от комисия, която направи проверка в селото след трагедията. Пътят, който преминава през Крушевец, е главният път между Бургас и Малко Търново, който води към Турция и е един от най-натоварените.

Т.нар. "легнали полицаи" ще обхващат цялата широчина на пътя. Гърбиците ще бъдат поставени при пешеходните пътеки в района на училището в село Крушевец, обясни Христо Гюров от Областното пътно управление в Бургас, цитиран от БНР.

"Ще бъде изготвен проект по най-бързия начин. Той ще бъде одобрен от АПИ и от сектор "Пътна полиция" и след това ще се изпълни", обясни Гюров.

По думите на кмета на Крушевец Иван Иванов, автомобилите преминават през населеното място с висока скорост, но административни пречки не са позволявали досега да бъдат поставени изкуствени неравности по натовареното трасе.

Доволен съм от това, което решиха специалистите, но това е само една стъпка. Докато не се изградят, няма как да съм спокоен, каза Иванов.

"Че е твърде късно, късно е, обаче да помислим и за другите деца, да няма друг такъв случай, както в съседното село, което зависи от нас, от държавата – да се направи", коментира пък майката на загиналото момиченце - Нонка Кънева, майка на убитата Красимира.

Тепърва ще се уточнява кой и в какъв срок трябва да изгради ограничителите на скоростта на пътя в созополското село.