Тя сезира главния прокурор Сотир Цацаров, Инспектората към Висшия съдебен съвет и Висшия съдебен съвет по повод "заявление" на съдия Милен Василев относно "скандални действия на председателя на САС", съобщиха от пресслужбата на съда.

В сигналите е цитирано заявлението, което Василев окачи на стената в съда. В него той твърди, че издадена от съдия Дончева заповед за влизането му в друг съдебен състав е незаконна и освен това със "силен корупционен мирис", като целта й била да бъдат овладяни делата, по които той е бил докладчик и най-вече едно определено - свързано с фалита на КТБ.

Довчева, която вече заяви лаконично чрез пресцентъра си, че не коментира "неистини" и че като шеф има право на такива промени, настоява прокуратурата да извърши проверка по твърденията на съдия Василев, че това е "проява на корупция".

Искането й към Инспектората към ВСС е да бъдат проверени действията й като административен ръководител, съобразно твърденията на съдия Василев. Също и да се извърши пълна проверка на визираното от него дело от образуването му, до настоящия момент, а при преценка на ИВСС и на всички дела в 6-и състав на Търговското отделение на САС.

С писмото до самия ВСС пък Дончева уведомява магистратите за предприетите от нея действия по случая до този момент.