"В момента, в който Радев започна да говори за неслучилите се реформи в образованието и здравеопазването, вдясно започнаха реплики, подхвърляния. В един момент те провокираха тази реакция. Тя показва характер", каза по Нова телевизия лидерът на БСП.

Още тогава започна напрежението и вече в един момент директните подхвърляния провокираха това, каза Нинова.

Репликата от речта пред депутатите на новоизбрания президент Румен Радев "Имате още една седмица", имайки предвид оставащото (най-вероятно) време за работа на 43-тото Народно събрание, беше предизвикана от подвикване от дясната част на залата и бе последвана от напускане на депутати и гневни реакции от ГЕРБ и ПФ.

Част от колегите депутати показаха лошо възпитание, не бяха на равнището на момента и г-н Радев реагира, коментира Нинова.

На въпрос дали Румен Радев е трябвало да отговори на тези реплики тя отговори: "Негова е преценката. Може би да".
Според Нинова тази реакция на Радев показва характер.

По повод на това, че в началото на речта си Румен Радев не приветства главния мюфтия, за което бе критикуван от председателя на ДОСТ Лютви Местан, Нинова обяви, че не смята да има умисъл в този пропуск.

Лидерът на БСП каза, че все още не знае дата на изборите. "Ние предлагаме 26-ти (март), решението е негово.

Във връзка с позицията на Радев за Русия и НАТО, председателят на БСП припомни думите на му, че ще води балансирана политика и ще защитава интересите на България.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За репликата на Радев към депутатите, че имат още седмица