Той каза това по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета за провал в борбата с корупцията „Борисов“ 3, по време на който се стигна до остро противопоставяне с левицата заради отсъствието на премиера.

"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП. И вместо в една българска Тереза Мей, вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер", обърна се Симеонов към Нинова.

И заяви, че вотът е жалък, фалшив и унизителен за политиката.

"Страх ви е от загуба на политически идеи, обърна се той към левицата. Искате вот, за който си измисляте аргументите 10 дена преди това", обърна се той към социалистите и заяви, че днешните дебати нямат особен смисъл.

Самата Нинова отговори:

"Недопустим език и груби обиди. Но има една хубава мисъл - не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, ако когато говори глупав защо изобщо да се обиждаш".

В отговор от БСП поискаха наказание за вицепремиера заради обидните квалификации към лидера им. Колегата й Валери Жаблянов пък я защити с думите:

"Качествата на Нинова ще се оценяват от българския избирател, а партията на Симеонов трудно може да бъде открита с микроскоп".

Антон Кутев пък попита:

"Ако това бе изказване на депутат - той щеше да бъде изгонен от пленарната зала, какво правим, когато говори вицепремиер?", попита Антон Кутев и разкритикува водещия заседанието по това време зам.-шеф на НС Емил Христов, че не е направил забележка.

"Кой си тръгва - или Симеонов, или вие?", добави Кутев.

Бившият председател на НС Димитър Главчев обаче обясни, че правилникът важи само за депутати и Симеонов няма как да бъде санкциониран по него.

Междувременно Симеонов атакува и ДПС, след тяхното припомняне, че активистка на НФСБ беше задържана за каналджийство.

"Далеч сме от богатия ви опит. Най-малко вие можете да давате оценка на политическа сила, която е поела отговорността да участва в управлението и срещу която не можете да извадите една думичка за корупция и злоупотреба", каза вицепремиерът, като посочи, че такъв е манталитетът и на БСП.

Той призова за смирение по време на Европредседателството и каза, че след това ще имат време да си разчистват сметките.

В отговор Йордан Цонев от ДПС яростно защити първо Нинова, а след това и партията си, размахвайки пръст:

"Освен тази цинична обида към ръководител на парламентарна група и на цяла партия, при това най-голямата от опозицията, с менторския тон, с който ни говори, ще използвам неговия тон - това недоразумение, се обръща към една партия със заслуги за мира и демокрацията в България. Заслуги за нашето европейско и Натовско членство, защото наистина сте недоразумение.

Той също се обърна към председателстващия заседанието с думите:

„Вероятно не може да изгоните и да наложите наказание на вицепремиер, но можете да му правите бележка, докато говори”.

Валери Симеонов обаче сам напусна залата.

* Скандалната Анита Мейзер, бивша "Мисис България", беше осъдена за убийство по непредпазливост на съпруга си, който издъхна след еротична игра със "свински опашки" около врата.

Добрев: Йончева, имате ли общо с офшорка и КТБ?