Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира провелата се по-рано днес среща на премиера Бойко Борисов с тримата лидери на „Обединените патриоти“, съобщи БНР.

Когато ние, преди четири месеца, предупреждавахме, че това ще бъде безпринципно управление не на базата на програма, не на базата на политика, а за власт и за постове, не ни повярвахте и казахте:

“Еми те са си опозиция, те така си говорят“. Е, сега тази теза се потвърди отвътре, изговори я Валери Симеонов, който каза: “Ние от два месеца не сме се събирали да говорим за политики, мен ме натискат да назначавам калинки, герберски.

И, понеже Валери Симеонов го изговори на глас, днес са ги привикали да се укротяват. Ще се укротят като им дадат още някоя порция от властта.

Нинова бе категорична, че БСП не е участвала в договорки за новия състав на ВСС.

По-рано днес премиерът Борисов се срещна с Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров след това обяви, че проблеми в коалицията няма.

Борисов: Няма търкания в коалицията, Патриотите се шегуват >>

Лидерът на БСП коментира и изборите в Германия.
За първи път в следвоенната история на Германия в парламента влиза крайно дясната партия „Алтернатива за Германия“ с близо 13%. Изключително важно е какво ще се случи в Германия в следващите дни, не само за германския народ, а и за бъдещето на ЕС, при формирането на правителството, каза Нинова.