Цацаров:Нинова е проверена, няма престъпление за Техноимпекс

stat
18:17  |  6 декември 2017 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Главният прокурор Сотир Цацаров в парламента Главният прокурор Сотир Цацаров в парламента
Сн.: БТА

Няма извършено престъпление на Корнелия Нинова във връзка с "Техноимпекс", става ясно от думи на главния прокурор пред депутатите от комисията по правни въпроси
Пред депутатите главният прокурор Сотир Цацаров изнесе информация, че доклад на ДАНС от 2016 г. е изпратен до прокуратурата и е направен по нареждане на премиера за проблеми при приватизационни сделки.

В допълнение към доклада е изпратено на прокуратурата, на 1 декември 2016 г., приложение за документи свързани с редица предприятия, сред които "Софарма" АД, "Кремиковци", "Победа" , "Техноимпекс" и други.

Малко по-късно ДАНС изпраща справки за четири от предприятията, като след това за всяка от тези сделки материалите са изпратени на компетентната прокуратура. Няколко месеца по-късно е първият отказ за образуване на досъдебно производство по причина - изтекла давност. Същият отказ има и за останалите.

Главният прокурор посочи, че в периода 2004 г. - 2016 г. има около 700 проверки на тема приватизация по два основни члена в Наказателния кодекс, като уточни, че информацията няма как да бъде с точност, тъй като в системата на прокуратурата няма отделен масив "Приватизация".

Във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова показа документи, че сделката за "Техноипекс" е проверявана и обвини ГЕРБ в лъжа.
Последно в Политика


Обединени патриоти все повече играят соло

Макар формално да са все още заедно, сякаш нищо вече не събира Обединените патриоти (ОП).