Това заяви тази сутрин пред bTV депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя показа справка, която е изискала от главния прокурор Сотир Цацаров, и цитира отговора му от вчера, в който се казва:

„Считано от момента на сключване на договора за продажба на дружеството на 13 януари 1999 е изтекъл срок от почти 18 години, през който не са подавани сигнали, не са извършени проверки и не са образувани досъдебни производства относно приватизационната сделка. Не са установени преписки или досъдебни производства, касаещи придобиване на акции от "Техноимпекс 98“ АД от страна на Корнелия Петрова Нинова“.

Атанасова припомни още как лидерът на левицата заяви, че при проверките никой не е установил никакви нарушения и подчерта, че очевидно това не е вярно. По думите й на въпросната дата Нинова е сключила договор и по силата му е декларирала, че ще плати 700 000 долара и още 70 000 долара в деня на сключването.

"Аз вярвам на написаното от главния прокурор, защото, струва ми се, че думите на г-жа Нинова много често могат да бъдат подложени на съмнения, да не кажа, че тя много често злоупотребява и твърденията й не са приятел на истината. Нека, когато някой облъчва обществото с някакви твърдения, да го прави с данни и факти", заяви още депутатката от ГЕРБ.

Тя подчертая, че е готова да инициира и искания до други институции, за да се види дали през тези 18 години Нинова е проверявана за нещо.

По повод заканите на социалистката, че ще съди няколко души от ГЕРБ заради неверни твърдения по темата, Атанасова уточни, че както сега, така и след подобна закана през лятото, лично срещу нея няма заведено дело.

По-късно Десислава Атанасова изнесе тази информация и на брифинг в парламента.