Прекалено много са компромисите за партии и личности, които вчера бяха нетърпими една към друга, каза в студиото на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Сега предстоят разправии и пазарлъци за постове. Това мнозинство няма да бъде стабилно, то е на ръба. Те ще имат сериозна опозиция в наше лице. Очакват ни напрегнати месеци", заяви още Нинова.

Тя съжали за изказването си, че демокрацията ни е отнела много, както и за думите на Крум Зарков в ефира на „Здравей, България”, когато той се подигра с дядовците и комунизма. „Той ми се извини веднага след участието ни, осъзнал какво е направил", добави тя.

Нинова не даде висока оценка и на кабинета „Герджиков”. „Не изнесоха истината за завареното положение”, обясни лидерът на БСП.

В събота, пред Националния съвет на партията, Корнелия Нинова подчерта, че двете преговарящи политически сили направиха тежки компромиси, сериозни отстъпления и грозни пазарлъци в името на властта.

"ГЕРБ и Обединените патриоти спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта", каза тя.

Нинова даде пример, че няма да има минимална пенсия от 300 лева, няма да има преизчисляване на всички пенсии, имало и отказ от подкрепа на държавата за семейства с репродуктивни проблеми.

В програмата не фигурират ангажименти по националната сигурност, които бяха поели, а именно да се увеличи съставът на МВР и Министерството на отбраната, да се засили присъствието на въоръжените сили на границата, посочи тя.

По думите й тези компромиси ще доведат до отлив на доверие. Обратно на това, БСП няма да отстъпи от предизборните си ангажименти, заяви Корнелия Нинова.