„Ако си спомняте Иван Гешев обяви, че има политици, които са взимали пари. Ние поискахме официално от прокуратурата да дадат този списък, да го огласят. Искаме публичност, прозрачност и политиците да си понесат отговорността. По този въпрос получих отговор също от Специализираната прокуратура – да имам предвид, че досъдебното дело е изпратено на Специализирания наказателен съд, поради което всички искания следва да бъдат адресирани до разглеждащия делото съд“, каза Нинова, цитирана от "Фокус".

Преди месец шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев обяви, че политици са взимали пари от КТБ, но посочи името само на евродепутата Николай Бареков.

Преди време пък Цветан Василев извади списък с известни личности, които са го посещавали в КТБ.

На въпрос дали президентът е надхвърлил правомощията си, като обеща закрила на Василев, Нинова коментира, че по-интересно около случая КТБ е кой политик е финансиран от банката.

В неделя Румен Радев каза, че ще гарантира сигурността на ексбанкера, ако той се върне в България и даде показания.

„Случаят КТБ е много по-интересен за нас и за мен от тази гледна точка, отколкото позицията на президента за Цветан Василев“, посочи Нинова.

На въпрос дали държавният глава не е превишил правомощията си и с коментара за това какви самолети трябва да закупи България, тя отговори:

„Да припомня за първия КСНС, което е в правомощията на президента. Да припомня записите там, където пише в срокове, които отдавна изтекоха, че правителството ще представи план за закупуване на самолети, кой тип - откъде“.

Според нея президентът се придържа към протокола на КСНС.